Tapasztalataim

Tapasztalataim:

A legtöbbünknek bizonyára ismerős tapasztalat, hogy testünk megváltozott. A nadrág egyre jobban feszül rajtunk, a csípőnkön rezegnek a zsírpárnák, nehézkes a lehajolás, fáradékonyabbak leszünk, nem bírjuk a terhelést.Ilyenkor vesszük elő a "tuti fogyókúrás" recepteket ami rövid időn belül gyors, látványos változást eredményez. DE!! Nem biztos, hogy mindig a koplalás a jó megoldás.

Én soha nem mondhattam magam túlsúlyos embernek. SŐT!! De a vékony embereknél is előfordul, hogy nem érzik magukat jól bőrükben, ami nagy baj. Mindegy, hogy hány kiló vagy. Lehetsz vékony, sportos, teltkarcsú... A legfontosabb, hogy megtaláld azt az állapotot amikor kimondhatod a tükörbe nézve: "jól érzem magam" :)

Sokmindent kipróbáltam én is, és úgy gondolom (amit egyre többen vallanak), hogy elég ha tartósan változtatunk táplálkozásunkon és rendszeres mozgással színesítjük a mindennapokat.Én ezt tettem, igaz rendszeresen sportoltam mindig de mint minden ember életében nekem is voltak/vannak hanyag időszakok amikor nem figyeltem testemre csak tunyultam és tunyultam :) Viszont ha ügyes vagy és kitartó egy idő után a mozgás természetessé válik és igényled a mindennapokban. A testeden és lelkedben végbemenő változásokat látva, érezve pedig folyamatosan ösztönözve vagy.

A titok tehát - ami nem lehetetlen - mozgás és táplálkozásunk megváltoztatása.Nekem bevállt. Persze itt írhatnám, hogy csak EZT és csak AZT ettem... De semmi tiltott receptem nincs :) Kerüld a cukrot /teljesen kizárni nem lehet hisz emberek vagyunk/ spórolj a zsírral és kevesebb szénhidrátot egyél / illetve annak bizonyos fajtáját /

Fokozzuk az energiafelhasználást, röviden:mozogjunk.

 

Tippek a zsírszegény ételek elkészítéséhez:

  • A húsokat süssük kevés olajban, sütés után csepegtessük le papírtörlőn.
  • A mártásokat ne liszttel készítsük hanem kukoricakeményítővel. Tejföl hiányában használhatunk kefírt vagy joghurtot.
  • Használjunk sovány tejet
  • Élelmiszerek pácolásához olaj helyett használjunk bort, szójaszószt. gyümölcslevet.
  • Sütés helyett jobb a grillezés!
  • A hal, zöldség, burgonya, tészta, rizs kiválóan gőzölhető
  • Zsír nélkül süthetünk sütőzacskóban vagy alufóliában
  • Wok-ban sütni nagyon egészséges. Oldalát kikenhetjük olajjal, vajjal. Rövid ideig sütünk benne így az étel ropogós lesz.