Durum
Sok embertől hallom, hogy étkezéseikből igykeznek minimálisra kizárni a tészta fogyasztását. De az is lehet, hogy nem tudjuk milyen tésztát érdemes fogyasztani.
Mi a különbség a Durum és a hagyományos tészta között?
A durum tészta tojás felhsználása nélkül készül. Pontosan: durumbúza dara és víz keverékéből. Nagy előnye, hogy nehezen fő szét illetve főzési ideje csak pár perc. Rugalmas és alaktartó marad. Könnyebben emészthető és értékes ásványi anyagokkal, fehérjékkel látja el szervezetünket. Mivel lassaban is bomlik le szervezetünkben ezért nem emeli meg olyan nagy mértékben a vércukor szintet. Így a cukorbetegek diétájába is beilleszthető :)
Karcsú alakunk megőrzése érdekében inkább durumtésztát vásároljunk a boltokban ahol egyre jobban megtelnek a polcok ezekkel a tésztákkal. :))